Om covid-19-vaccination til borgere

Hvornår og hvordan får du tilbudt vaccination

Hvem kan blive vaccineret?

Alle borgere, der anbefales vaccination, vil i de kommende måneder blive tilbudt vaccination. Leverancerne af vacciner er dog stadig begrænsede, og derfor vaccineres danskerne i prioriteret rækkefølge. Rækkefølgen er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen. Rækkefølgen samt information om hvem, der ikke anbefales vaccination mod Covid-19 kan bl.a. læses i Sundhedsstyrelsens Retningslinjer for håndtering af vaccination mod COVID-19. Du kan også finde svar på spørgsmål om vaccination mod covid-19 i Sundhedsstyrelsens pjece ”Vaccination mod COVID-19”.

Du kan også læse mere på Region Hovedstadens hjemmeside, om Vaccination mod COVID-19

Hvordan ved jeg, at det er min tur til at blive vaccineret?

Du får besked fra Statens Serum Institut, når du tilbydes mulighed for at blive vaccineret.

Tilbuddet kommer enten i eBoks eller med fysisk brev, hvis du er fritaget digital post. I brevet står, hvordan du skal gøre. Bl.a. skal du bestille tid via vacciner.dk.

Det er kun personer, der har modtaget et brev fra Statens Serum Institut, der har mulighed for at booke tid på vacciner.dk.

Hvis du ikke har modtaget et brev fra Statens Seruminstitut, er du endnu ikke blevet tilbudt vaccination, og du kan ikke booke tid på vacciner.dk. Du kan heller ikke ringe til din læge eller Statens Serum Institut og bede om at blive vaccineret.

Hvor lang tid går der, inden jeg bliver tilbudt vaccination?

Det afhænger i høj grad af, hvor mange vacciner, der leveres til Danmark. Jo flere vacciner, der leveres hver uge, jo hurtigere går det. Derfor arbejdes der naturligvis på, at der leveres så mange vacciner ugentligt til Danmark, som muligt.

Du kan tilmelde dig listen for at modtage evt. overskydende vacciner sidst på dagen, se her